Tíz deka cukorból és egy deci vízből cukorszirupot főzünk. Megtisztítjuk a rebarbarát, falatnyi darabokra vágjuk, és a forró cukorszirupban egy-két percig főzzük, épp csak, hogy a nyersességét elveszítse (figyelni kell nagyon, mert pillanatok alatt szétfő). Leszűrjük, lehűtjük (a maradék cukorszirupra már nem lesz szükség, valamilyen szörphöz felhasználhatjuk).
Elektromos habverővel kihabosítjuk a tojások sárgáját 20 dkg cukorral. Ha már szép fehér, akkor – továbbra is az elektromos habverővel dolgozva – beledolgozzuk a puha vajat.
A lisztet elkeverjük a csipet sóval és a sütőporral, eloszlatjuk a cukros-vajas tojássárgájában.
A fehérjékből habot verünk. Egyharmadával fellazítjuk a tésztamasszát, majd óvatosan beleforgatjuk a többi habot is.
Egy közepes tepsit papírral kibélelünk. Beleöntjük a masszát. Egy tálba szórjuk a málnát, a megtisztított, finomra vágott citromnádat, a meghámozott, felkockázott almát és a lecsöpögtetett rebarbarát, kézzel összekeverjük, majd mindezt egyenletesen elosztjuk a nyers tészta tetején.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül félóra alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral finoman meghintjük, és nagyobb kockára vágjuk.