Turbó rámen

A csirkemellet felkockázzuk, és egy nagy lábasban felhevített kókuszzsíron megsütjük.

A pritaminpaprikát vékonyan felszeleteljük, és a csirkéhez adjuk, néhány perc alatt hagyjuk kissé megpuhulni.

A gyömbért megpucoljuk, lereszeljük vagy apróra kockázzuk, majd a lábasba szórjuk. Néhányszor átkeverjük, leöntjük a kókusztejjel és az alaplével. Hozzáadjuk a mogyoróvajat, a szójaszószt, a halszószt és a currypasztát is, átkeverjük, majd miután felforrt, pár percig hagyjuk gyöngyözni. (Ekkor felhasználhatjuk az instant ramen fűszerkeverékét is. Jóval erősebb íze lesz a levesnek, viszont az esetleges ízfokozók nem feltétlenül teszik vonzóvá a csomag tartalmát.)

Az elkészült levest nyugodtan hagyhatjuk állni egy napot, hogy jobban összeérjenek az ízek, vagy rögtön beledobhatjuk a rámentésztát, és további 4 percig forralhatjuk fedővel lefedve. Apróra vágott újhagymával, korianderrel, félig keményre főzött tojással és egy negyed lime-mal tálaljuk.

Magyaros karfiolleves pirított főtt tésztával

 

kaloria 480 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.