Magyaros karfiolleves pirított főtt tésztával

Meghámozzuk és apróra vágjuk a vöröshagymát, majd kevés zsiradékon elkezdjük párolni. Hozzádobjuk a meghámozott, fél vagy negyed szeletekre vágott gyökérzöldségeket is, és együtt dinszteljük tovább.

Ha már félig megpuhultak a zöldségek, meghintjük az evőkanálnyi liszttel vagy keményítővel, átkeverjük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk az őrölt pirospaprikával, ezt is jól elkeverjük.

Felöntjük bő liternyi vízzel, és visszarakjuk a láng fölé. Megsózzuk. A karfiolt apró rózsákra szedjük, belerakjuk, készre főzzük.

Közben elkészítjük a házi tésztát. A két egész tojáshoz adunk egy csipet sót, és összegyúrjuk annyi liszttel, amennyit felvesz. Rugalmas, jól nyújtható tésztát kell kapnunk. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, tíz centi széles csíkokra felvágjuk. A csíkokat hosszában háromszor feltekerjük, majd éles késsel szabálytalan kis háromszögekre vágjuk. Szétrázzuk, papírral bélelt tepsibe szórjuk, és 200 fokos sütőben pár perc alatt szárazon, zsiradék nélkül kissé megpirítjuk. Közben egyszer-kétszer átkeverjük, hogy mindenütt egyenletesen süljön át.

Sós vizet forralunk egy kis fazékban, és kifőzzük benne a megpirított tésztát. Mindig csak a levesnek azon részébe tegyünk tésztát, ami elfogy, mert a hosszas tárolás során a főtt tészta felszívná a levet.

Sertéshússal töltött csillagtök

kaloria 250 CAL
ido 57 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.