Turbolyás tészta gombával, parmezánnal, fenyőmaggal

Összevágjuk a turbolyát, egy teáskanállal félreteszünk belőle. Öt dkg vajon megfuttatjuk. Megszórjuk a liszttel vagy a keményítővel, hozzáöntünk két deci vizet, két deci tejszínt, és kis lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük a mártást, közben sózzuk. Ha kész, még forrón hozzákeverjük a reszelt parmezánt is. A gombát felszeleteljük, a maradék vajon megpirítjuk, ha kész, sózzuk. A citromhéjat lereszeljük, összekeverjük a zúzott fokhagymával és a félretett turbolyával. Bő vízben kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, még forrón belekeverjük a turbolyás mártásba. Rárakjuk a sült gombát, megszórjuk a száraz serpenyőben megpirított fenyőmaggal és citromos-fokhagymás-turbolyás keverékkel.

Turbolyás répaleves

kaloria 510 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.