Túrógombóc gyümölcsös öntettel

Túrógombóc gyümölcsös öntettel

Az összemorzsolt túrót a darával, a vajjal meg a tojások sárgájával összevegyítjük, majd legalább egy órát pihentetjük. Ezután lazán belekeverjük a tojások habbá vert fehérjét. Forró sós vízbe dobjuk a gombócokat, s az újraforrástól számítva 10-12 percig főzzük. Akkor jó, ha megbökünk egy gombócot, s az magától átfordul a vízben.
Kevés olajban megforgatott zsemlemorzsára szedjük a gombócokat, majd langyosan kevés fahéjjal és porcukorral hintjük meg. Löttyintünk rá egy kicsi tejfölt, majd tetszés szerinti lekvárt (szeder, málna, eper) csorgatunk rá. Csokiöntettel is finom.

kaloria 370 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink