Túrókrém vörösboros meggykompóttal

Túrókrém

A fehérbort egy edényben lassú tűzön felmelegítjük. Beletesszük a zselatinlapokat, és hagyjuk felolvadni. Hozzáadjuk a kettévágott vaníliarudat, és negyedórát áztatjuk benne. Közben a tejszínt habbá verjük, azután a cukorral meg a borral együtt a túróhoz keverjük. A krémet kelyhekbe osztjuk, és 3 órára a hűtőbe tesszük.
A túrókrémen elosztjuk a meggykompótot, és azonnal tálaljuk.

Kompót

A meggyet egy kevés befőttlével, a ribizlizselével, a vörösborral meg a narancshéjjal együtt egy edénybe tesszük. Lassan felforraljuk, és 4-5 percig kevergetve, gyöngyözve főzzük A meggyet kiszedjük, lecsepegtetjük. A narancshéjat kidobjuk a léből, hozzáadjuk a cukrot meg a narancs levét, és addig forraljuk, amíg szirupos állagú lesz. A szirupot a meggyre öntjük, és hagyjuk kihűlni

kaloria 440 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink