Túrós almatorta

Túrós almatorta

Meghámozzuk az almákat. Hármat felkockázunk. Háromnak úgy vágjuk ki a csutkáját, hogy egyben maradjon a gyümölcs, aztán keresztben felkarikázzuk. Összekeverjük a mézet, a rumot, a citrom levét és a gyömbért, összeforgatjuk az almakockákkal és
-korongokkal. Habosra keverünk 12,5 dkg vajat 8 dkg cukorral. Belevegyítjük a három tojást, a citrom reszelt héját, a csipet sót és a darált mogyorót. Végül eloszlatjuk benne a sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük az almakockákat és 2 evőkanálnyit a mézes-fűszeres pácból is. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű formát, beletöltjük a tésztát. Összekeverjük a túrót, a tejfölt, a porcukrot egy tojássárgájával és a keményítovel. Rásimítjuk a nyers tésztára. A tetejét kirakjuk az almakarikákkal, rászórjuk a maradék vajat és cukrot. 180 fokos sütőben megsütjük. Még forrón megkenjük hígított lekvárral.

kaloria 340 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink