- Az élesztőt a cukorral folyósra kikeverjük. Hozzáöntjük a langyos tejet, és belekeverünk 1 evőkanál lisztet. A kovászt langyos helyen megkelesztjük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és krumplinyomóval áttörjük. A túrót is áttörjük, hogy ne maradjanak
benne csomók. - A maradék liszthez hozzáadjuk a megkelt kovászt, a krumplit, a túrót meg az egész tojást. Megsózzuk, és jól gyúrható, félkemény tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- A masszából olajba mártott evőkanállal „babákat” szaggatunk, és forró olajban kisütjük. A bacont kis kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben a saját zsírjában kiolvasztjuk. Kiszedjük a zsírból, összekeverjük a tejföllel, ízlés szerint sózzuk.
- A kisült „babákat” forrón tálaljuk, és a tejfölös-szalonnás mártogatót kínáljuk hozzá.
Hozzávalók
4 személyre