Túrós röszti

Meghámozzuk és lereszeljük a burgonyát meg a répát, megsózzuk, hagyjuk egy kicsit állni. Közben összekeverjük a túrót a lereszelt vöröshagymával, a három egész tojással, a liszttel. Sóval, őrölt fekete borssal és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Közben a besózott zöldségek levet eresztettek – jól kicsavarjuk őket, és hozzádolgozzuk a túrós masszához. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, aztán el is lapítjuk, hogy olyan fél centi magasak legyenek. Egy vastag talpú serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk. Adagonként belerakjuk a pogácsákat, és addig sütjük, míg szép piros kérge nem lesz, ekkor megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot. Addig folytatjuk, míg tart a massza, ha kell, teszünk még alá némi zsiradékot. Frissen tálaljuk, nagy adag zöld salátával.

kaloria 380 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink