Túrós-mákos tallérok

Túrós-mákos tallérok

A tésztához a túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejjel,
az olajjal meg a sóval összekeverjük. Rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet, majd összegyúrjuk.
A tésztából kb. 6 cm átmérőjű rudat formálunk,
és centis szeletekre vágjuk. A szeleteket kissé lelapítjuk,
sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és a közepébe
mélyedést nyomunk. A mélyedésbe 1 evőkanál pudingot
töltünk, erre pedig a mákból, a porcukorból és a túróból
kevert tölteléket tesszük. A korongok tetejét félbevágott
sárgabarackkal és szálasra vágott mandulával díszítjük.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 percig sütjük.

Krém

A pudingport csomómentesre kikeverjük a cukorral
meg a tejjel, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd
langyosra hűtjük.

kaloria 460 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.