AZ ALAPHOZ
Összekeverjük a három egész tojást a cukorral, a sóval, majd hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olvasztott vajat. Egy közepes tepsibe simítjuk a kétharmad részét. A maradékhoz hozzákeverjük a kakaót. A túrót összekeverjük a 15 dkg cukorral, a két tojássárgájával, a vaníliás cukorral, majd beleforgatjuk a fehérjékből vert habot. Rásimítjuk a tésztára. Rászórjuk a kimagozott meggyet, meghintjük 1-2 evőkanál cukorral. A kakaós nyers tésztát kanállal adagolva kis pöttyökben elosztjuk a tetején. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül háromnegyed óra alatt megsütjük. Ha kihűlt, citrommázat kavarunk a citromléből és a porcukorból, és becsíkozzuk vele a sütemény tetejét.