Túrós-sajtos karfiol és brokkoli
Sós-szódabikarbónás vízben pár perc alatt roppanósra főzzük a karfiolt. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsöpögtetjük. Ugyanabban a vízben egy-két perc alatt a brokkolit is megfőzzük, azt is leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni. Keverőtálba rakjuk a zöldségeket. Sóval és a lereszelt fokhagyma felével ízesítjük. Elkészítjük a mártást: a
vajon halványra pirítjuk a lisztet, belerakjuk a maradék zúzott fokhagymát, sózzuk, forró tejjel felengedjük. A tűzről levéve belekeverjük a lereszelt sajt felét, a felvert
egész tojásokat meg a túrót. Egy tűzálló, lapos tálat kivajazunk, elrendezzük benne az ízesített zöldségeket, meglocsoljuk a túrós-sajtos besamellel. A tetejére szórjuk
a maradék sajtot. Rárakjuk a felül keresztben picit bevágott koktélparadicsomokat, végül 140-150 fokos sütőben 15-20 perc alatt összesütjük.