Túrótorta málnával
Először a piskótát készítem el. A tojások fehérjéjét kemény habbá verem. A tojássárgájákat jól kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a lisztet, a megreszelt csokoládét, végül óvatosan a tojáshabot, hogy össze ne törjön. Kivajazott tortakarikában, 160- 180 fokos sütőben félóráig sütöm. A
piskótalapra először a túrókrémet, majd a málnakrémet kenem. A torta tetejét málnával díszítem. Ízlés szerint
málnaszörppel színezett zselatinnal átvonhatjuk.
Túrótöltelék
A túrótöltelékhez a zselatint kevés vízben felmelegítem, a tejszínt habbá verem. A tehéntúrót áttöröm, alaposan kikeverem a porcukorral, a tojások sárgájával, a fél citrom reszelt héjával, a vaníliás cukorral és a mazsolával.
Belekeverem a felvert tejszínt, és a legvégén belecsorgatom a zselatint.
Málnakrém
A málnakrémhez a tejszínt habbá verem, hozzáadom a málnát, a porcukrot és pár csepp citromlét, végül
belekeverem a feloldott zselatint.