Túrótorta málnával
A lisztet 6 dkg porcukorral, 1 egész tojással és 12 dkg
vajjal sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 30
percre a hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát lisztezett
deszkán körülbelül 28 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk,
és kibélelünk vele egy kivajazott, 24 cm-es tortaformát.
170 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Közben a maradék 3 tojást szétválasztjuk. A 8 dkg vajat a maradék cukorral és a vanília kikapart belsejével habosra kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a 3 tojássárgáját.
Belevegyítjük a túrót, a tejfölt meg a pudingport, majd a habbá vert tojásfehérjét is.
A tésztát megszórjuk a málnával és 3 dkg durvára vágott pisztáciával. Rásimítjuk a túrókrémet, azután a 160-170 fokos sütőben körülbelül 80 percig sütjük. Porcukorral meghintve, málnával és a maradék pisztáciával díszítve kínáljuk.