Forrás: Pásztor Tünde

Túróval töltött roston sült pulykamell

A pulyamellből nagy, nyitott szeleteket készítünk – a vastagabb részeket húskalapáccsal kicsit megütögetjük –, azután besózzuk.

A juhtúrót villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott főtt tojásokat, a finomra aprított csalánt meg a zúzott fokhagymát. A hússzeletek egyik felére ráhalmozzuk a tölteléket, majd a másik felüket ráhajtjuk. Hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük, végül kevés olajon mindkét oldalukat lassan megsütjük. Krumplipürével és salátával nagyon finom.

Csípős barátunk, a csalán

Nem igazán szép, nem is illatos, ráadásul megcsíp, ha hozzáérünk. A kiskertekben többnyire gyomként kezeljük, pedig a csalán az egyik leghasznosabb gyógynövényünk. Igen gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, kiválóan alkalmas a szervezet méregtelenítésére és salaktalanítására, gyógyítja a bőrkiütéseket, segít a kalciumhiány pótlásában.

A konyhában is sokféleképpen hasznosíthatjuk. A friss, zsenge leveleket apróra vágva körözöttbe, vajkrémekbe, joghurtba és kefirbe keverhetjük, tejjel frissítő turmixot készíthetünk belőle. A spenóthoz és a sóskához hasonló módon főzhetünk belőle levest vagy főzeléket: először lobogó vízben pár perc alatt leforrázzuk, utána apróra vágjuk. Ha egy kevés zsiradékban megpároljuk, pépes krémet kapunk, amit tojással elkeverve és finoman fűszerezve tészták tölteléke lehet.

Aszalt szilvás pulykamell tepsis sajtos krumplival

Zöldborsós pulykamellragu fejes salátával

 

kaloria 330 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink