Túróval töltött karalábé
A karalábékat megtisztítjuk, a belsejüket kivájjuk, és a zsenge zöldjével együtt összevágjuk. Egy fazékban sós vizet forralunk. Először az összevágott részeket főzzük meg néhány perc alatt, szűrőlapáttal kiszedjük őket, majd ugyanebben a forró vízben félpuhára főzzük a négy üreges zöldségünket is. Beáztatjuk az összetépkedett zsemléket a tejbe. Egy nagy tálban összerakjuk a tölteléket: a túróhoz
hozzáadjuk a tejben áztatott, kifacsart zsömléket, az apróra vágott főtt tojásokat, a nyers tojásokat, a felaprózott petrezselymet, a laskára vágott és megfőzött, kihűtött karalábébelsőket a levelekkel együtt, majd sóval-borssal fűszerezzük. A masszával megtöltjük a lecsöpögtetett karalábékat. Kivajazott tűzálló tálba tesszük, kevés alaplevet öntünk alá, és a sütőben készre pároljuk. A főzőlevet vajas rántással besűrítjük, és együtt tálaljuk a töltött karalábékkal. Petrezselyem zöldjével díszítjük.