Tüskés alma

Tüskés alma

Az almát megmossuk, meghámozzuk, a magházát kiszúrjuk. Fél liter vizet a borral, a cukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal, valamint a citrom levével és héjával összekeverünk. Hozzáadjuk az almát, azután kis lángon körülbelül 15 perc alatt puhára pároljuk. Kivesszük a szirupból és lecsepegtetjük.
A mazsolát összekeverjük a baracklekvárral, a durvára
vágott dióval meg a rummal. Az almát megtöltjük a lekváros keverékkel, megtűzdeljük vékony csíkokra vágott
mandulával, és hideg helyre tesszük.
A tejet a tojások sárgájával, a porcukorral és a vaníliás
cukorral simára keverjük. Forró vízfürdő fölött habverővel
addig verjük, amíg sűrű krémet kapunk. A tejszínt kemény
habbá verjük és belekeverjük a kihűlt tojássárgája-masszába. Az almát bevonjuk a krémmel, és ismét hidegre
tesszük. Eperszósszal és durvára vágott pisztáciával díszítve kínáljuk.

kaloria 660 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink