Tűzdelt pulykamell fűszeres mártással
Megtisztítjuk a zöldségeket. A pulykamellet egy hosszú,
vékony pengéjű késsel több helyen felszúrjuk, s betöltjük
a friss sárgarépával, petrezselyemgyökérrel, újhagymával.
Lereszeljük a gyömbért, a felét félretesszük a mártáshoz.
A másik felével meg némi sóval bedörzsöljük a megtöltött
húsdarabot, kevés olajjal megkenjük, majd beleállítjuk
egy tepsibe, öntünk alá 2 dl vizet, lefedjük, és 130 fokos
sütőben másfél óra alatt megsütjük.
A fűszeres mártáshoz egy kis lábasban felforraljuk a
mézet, beleszórjuk a maradék reszelt gyömbért, hozzáöntjük a balzsamecetet. A pecsenyelevet átszűrjük, s ezt is hozzáöntjük a mártáshoz. Ezt a keveréket jól beforraljuk. A vékony szeletekre vágott párolt húst vajas bébirépával, burgonyapürével és ezzel a mártással tálaljuk.