Tüzes babos pite

Tüzes babos pite

A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk,
majd kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű kizsírozott formát
úgy, hogy a tészta széle túllógjon a peremén.
A babot szűrőben lecsepegtetjük. A petrezselymet apróra
vágjuk, és a babhoz keverjük. A hagymát kockákra vágva
megfonnyasztjuk a forró vajon. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve morzsásra pirítjuk. Belekeverjük a nagyon finomra aprított fokhagymát, a finomra vágott csilit meg a babot, és még körülbelül 5 percig pároljuk. Sóval és borssal ízesítjük, hagyjuk kissé kihűlni, majd elosztjuk a tészta tetején.

Öntet

A tojásokat elkeverjük a tejföllel, sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük. Az öntetet elosztjuk a babos massza tetején, ráhajtjuk a tészta túllógó szélét, majd a tojássárgájával bekenjük a tészta tetejét. A pitét 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 percig sütjük.

kaloria 720 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink