Lucskos káposzta

Lucskos káposzta

A káposztát felaprítjuk, a sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük vízzel, és hozzáadjuk
a tarját, a répaféléket, a finomra vágott kaprot meg a csombort. Amikor a tarja kezd megpuhulni, hozzátesszük a káposztát is, megsózzuk, majd az egészet puhára főzzük. A tarját kivesszük, a lisztet a maradék olajon lassan megpirítjuk, hozzákeverjük a pirospaprikát, és felöntjük a tejjel. A keveréket hozzáadjuk a káposztához, és összeforraljuk. A végén szükség szerint sózzuk, borsozzuk, és forrón, a felszeletelt tarjával tálaljuk.

kaloria 270 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Lucskos káposzta

60 dkg főtt, füstölt tarja

5 dl víz

1 fej káposzta

1 vöröshagyma

2 szál kapor

2 szál csombor

1 sárgarépa

1 fehérrépa

1.5 dl étolaj

3 evőkanál finomliszt

5 dl tej

1 kávéskanál pirospaprika

Ajánlataink