Újhagymakrémleves sajtcsipsszel

Megfuttatjuk a vajon a felaprított vöröshagymát. Amikor már üveges, hozzáadjuk a zöldjével együtt vékonyan felszeletelt újhagymát. Rádobjuk a zúzott fokhagymagerezdet, és kicsit sütjük együtt. Végül meghintjük egy evőkanál keményítővel, átkavarjuk, és felengedjük egy liter víz és két deci tejszín keverékével. Felfőzzük, közben jó gyakran megkeverjük, végül kis sóval ízesítjük.

A lereszelt sajtot egy nagy, lapos üveg- vagy porcelántálba terítjük egyenletesen. Berakjuk a mikróba, és közepes vagy magas fokozaton körülbelül egy perc alatt megolvasztjuk és halványra megpirítjuk. Spaklival felszedjük. Ha kihűlt, darabokra törve adjuk a leves mellé.

Lestyános burgonyakrémleves pirított dióval

kaloria 239 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink