Újhagymás burgonyafelfújt
Héjastul megfőzzük a burgonyát. Meghámozzuk, és még melegen összetörjük – nem kell nagyon finomra, maradhatnak benne kis kockák, izgalmasabb lesz a felfújt állaga. Egy tálban felverjük a tojásokat, belekeverjük a vékonyra felkarikázott újhagymát, a lisztet, a lereszelt sajtot. Beledolgozzuk a kihűlt tört burgonyát, ízlés szerint sózzuk. Kis felfújtformákat kikenünk vajjal, beletöltjük a
masszát úgy, hogy a háromnegyedükig legyenek csak teli. 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Gombasaláta
Közben van idő elkészíteni a meleg salátát. Fél főre vágjuk a meghámozott lila hagymát, kevés olajon megfuttatjuk. Hozzátesszük a karikára metélt retket, azzal is átforgatjuk, majd pár perc múlva rádobjuk a vékonyra vágott gombát. Amint a gomba elkezdi ereszteni a levét, sózzuk-borsozzuk, és már le is vesszük a tűzről. Langyosan tálaljuk a felszeletelt felfújttal együtt.