Ukrán káposztaleves

Ukrán káposztaleves

A savanyú káposzta szálait deszkán kisebb darabokra
vágjuk. A káposzta levét félre tesszük. A kolozsvári szalonnát felaprítjuk, tepertőt készítünk belőle, azután kiszedjük a zsírból. A zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a káposztát, és megdinszteljük. Ezután ráöntjük a káposztalevet, amit annyi vízzel egészítünk ki, hogy körülbelül 1,5 l levesünk legyen. Beletesszük a szalonna tepertőjét meg a kisebb darabokra vágott oldalast. Sózzuk, frissen őrölt borssal, majoránnával fűszerezzük. Ha félig megfőtt, belefőzzük a megmosott rizst.
Mielőtt tálalnánk, hozzáadjuk a vékony csíkokra szelt
uborkát, és 1-1 kockacukorral enyhítjük a savanykás ízét.
Végül a lisztet elkeverjük a kefirrel, és behabarjuk vele a
levest. Citromkarikákkal díszítve kínáljuk.

kaloria 330 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.