A TÉSZTÁHOZ:
ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – HŰTÉS: 1 óra – SÜTÉS: 50 perc – Összemorzsoljuk a hideg vajat a liszttel, összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Pár perc múlva kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kerek, 24-26 cm átmérőjű formát. Berakjuk a hűtőbe egy órára legalább, de legjobb, ha egy egész éjszakára.
A TÖLTELÉKHEZ:
A dióféléket sütőben vagy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd aprítógépben addig daráljuk, míg a benne lévő olajtól el nem kezd összeállni. Kivesszük, összekeverjük a vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Végül belevegyítjük a két tojást is. A tésztát elővesszük, sütőpapírt terítünk rá, sütőbabot vagy más nehezéket szórunk rá, és 190 fokra előmelegített sütőben 10-13 perc alatt félig megsütjük. Kivesszük, leszedjük róla a nehezéket és a sütőpapírt. Rárakjuk a meghámozott, szeletekre vágott almát, megszórjuk a fahéjjal és a barna cukorral, a tetején elosztjuk a diós krémet. Visszatoljuk a 170 fokos sütőbe, készre sütjük. Langyosan vagy hidegen szépen lehet szeletelni.