Vaddisznó sütőtökkel
Üvegesre pároljuk a zsiradékon a finomra vágott vöröshagymát, felforrósítjuk rajta a zúzott fokhagymát. Megszórjuk az őrölt pirospaprikával, és rádobjuk a nagyobb darabokra vágott vadhúst. Teszünk mellé babérlevelet, szegfűborsot, borókabogyót. Öntünk alá
kevés folyadékot, és szakaszos párolással készre főzzük. A vége felé sózzuk. Ha már puha a hús, kivesszük, kiszedjük a babérleveleket, a maradékot pedig botmixerrel krémesre pürésítjük.
Tökmagos ropogós
Megfőzzük a burgonyát héjastul, még forrón meghámozzuk és összetörjük. Ha kihűlt, összedolgozzuk a tojással, a liszttel és a morzsával. Sóval, őrölt fehér borssal meg csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval
fűszerezzük. Tökmaggal megszórt deszkán kinyújtjuk,
majd kockákra vágjuk. Kevés zsiradékon mindkét oldalukat lassan átsütjük. A sütőtököt kockára vágjuk, 5 dkg vajon megfuttatjuk egy pici sóval. Utána felöntjük három evőkanál vízzel (vagy alaplével), és addig pároljuk, míg a folyadék el nem fő alóla, ennyi idő alatt
roppanósra puhul a zöldség.