Vadmajoránnás-babos tésztaleves
Meghámozzuk a vöröshagymát, a répát és a zellert, majd felkockázzuk nagyjából egyforma darabokra. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, utána a héját lehúzzuk, húsát öszszevágjuk. A felkarikázott kolbászt egy nagy
lábasban kicsit megsütjük, kitesszük egy tányérba. Helyére rakjuk a hagymát, sárgarépát, zellert, hozzáadjuk az olívaolajat, és 10-15 percig együtt pároljuk, míg meg nem puhulnak a zöldségek. Rászórjuk a zúzott fokhagymát, picit pirítjuk, majd meghintjük a pirospaprikával, ráöntjük a bort. Most mehet bele 7-8 dl víz. Visszarakjuk a kolbászt, beledobjuk a felaprított paradicsomot, a leszűrt babot, a paradicsompürét. Hozzátesszük az oregánót, a babérlevelet, és megsózzuk. Még 15 percig főzzük kis lángon. Végül hozzáadjuk a tésztát, és készre főzzük. A végén megszórjuk a felaprított
petrezselyem zöldjével, belekeverünk egy marék reszelt parmezánt.