Vadraguleves

Vadraguleves

A finomra vagdalt vöröshagymát zsiradékon aranysárgára pirítjuk, majd rárakjuk a kockára vágott szarvashúst. Szakaszosan pirítjuk, pároljuk, majd sózzuk- borsozzuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, és felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel vagy csontlével. Fűszerzacskóban beletesszük a borókabogyót meg a babérlevelet. Ha még szükséges, sóval, őrölt borssal fűszerezzük, tetszés szerint mustárral és áfonyalekvárral ízesítjük.
Amikor minden megpuhult, kivesszük a fűszerzacskót, és lisztes kötéssel (azaz habarással) sűrítjük, majd készre forraljuk. Tálalásnál ügyeljünk arra, hogy minden csészébe vagy cseréptálba arányosan jusson a zöldségből és a húsból. Kínálhatjuk kisebb cipóban is.

kaloria 220 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink