Vagdaltrolád káposztakabátban
Áztassuk be a zsömlét vízbe, nyomkodjuk ki, és daraboljuk szét. Keverjük el a darált húst a zsömlével, a mustárral és a tojással. Hámozzuk meg a hagymát,
kockázzuk apróra és dolgozzuk hozzá. Fűszerezzük kakukkfűvel, oregánóval, pirospaprikával, sóval, borssal, és jól gyúrjuk össze a húsmasszát.
A káposzta külső leveleit válasszuk le, a torzsáját vágjuk ki. A leveleket rendezzük egymás mellé egy konyharuhán négyzet alakban. Erre simítsuk rá
egyenletesen a húsmasszát. A sajtot szeleteljük vékonyra. A paprikát felezzük el, távolítsuk el a szárát, az ereket és a hártyáját, majd kockázzuk fel apróra.
A sajtszeleteket és a paprikakockákat rendezzük el a húsréteg közepén, majd hosszában göngyöljük fel a roládot a konyharuha segítségével.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, pirítsuk meg rajta a roládot körben, röviden. Öntsük hozzá a húslevest, és előmelegített sütőben süssük nagyjából 45 percig. Ha kész, vegyük ki a sütőből és tartsuk melegen. A pecsenyeléhez adjuk hozzá a tejszínt, ízesítsük még egy kis borssal és pirospaprikával, szórjuk meg egy evőkanál ételkeményítővel, és rottyantsuk össze. A húsroládot burgonyapürével és a mártással kínáljuk.