Apró kockákra vágjuk a pórét, a cukkinit és a répát. Kevés zsiradékon kifehérítjük a rizst, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Hozzádobjuk a zöldségeket is, sózzuk, és készre főzzük. A szüzet ferdén fél-egy centi vastag szeletekre vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk egy evőkanálnyi vajjal. Kis adagokban megsütjük benne az érmék mindkét oldalát – attól függően, milyen vastagra vágtuk a sertéshúst, 5-10 percre lesz szükségünk. A kész húst melegen tartjuk tálalásig. A tököt meghámozzuk, kiszedjük a belsejét. A kemény húst zöldségcsíkozóval vékony, hosszú csíkokra vágjuk. A pecsenyés serpenyőbe dobjuk, épp csak átforgatjuk, hogy még ropogós maradjon. Közben finomra vágott kaporral ízesítjük.
Hozzávalók
4 személyre