Forrás: Apetito étterem

Vajban párolt lazac zöld borsos céklás metélttel és pirított rucolával

Vajban párolt lazac zöld borsos céklás metélttel és pirított rucolával

A lazacot 20 dkg-os darabokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, beletesszük a mézet, ízlés szerint sót, citromborsot, a kakukkfüvet, a cikkekre vágott narancsot, és bőrével lefelé belehelyezzük a lazacszeleteket. Pár percig lefedve pároljuk, majd hozzáöntjük a fehérbort, és megfordítjuk a halakat. Ezután lefedjük és levesszük a tűzhelyről – körülbelül 4-5 perc alatt így készre párolódik.
A tésztát tányérra halmozzuk, ráhelyezzük a lazacot. Forró olívaolajon frissen átforgatott rucolával tálaljuk.

Köret

Ez idő alatt harapáskeményre („al dente”) kifőzzük a tésztát, amelynek a vizébe teszünk céklaport, kevés olajat, és ízlés szerint megsózzuk. Amikor kész, leszűrjük – a vizéből 2 dl-t meghagyjunk, ezt később felhasználjuk. Egy serpenyőbe mézet teszünk, kevés fehérbort, a céklás
levet, zöldborsot, és összeforraljuk, majd besűrítjük vajjal. Beletesszük a tésztát és átforgatjuk.

kaloria 980 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Apetito étterem

Ajánlataink