Vaníliakrémes almás pite levendulával és kakukkfűvel

Kevés hideg tejben csomómentesre keverjük a vaníliás pudingport. A többi tejet felforraljuk, hozzáöntjük a feloldott pudingport, és kevergetve sűrűre főzzük. Édesítjük két evőkanál cukorral és egy csomag vaníliás cukorral. Hagyjuk hűlni, közben időnként átkeverjük.

A vajjal kikenünk egy közepes méretű tepsit. A leveles tésztát kinyújtjuk (ha szükséges), és kibéleljük vele a tepsit úgy, hogy oldalfala is legyen a tésztának.

Vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd rákenjük a kihűlt vaníliás krémet. Az almát meghámozzuk, kiszedjük a csutkát, a gyümölcshúst vékony szeletekre vágjuk, és sűrűn kirakjuk vele a krém tetejét. Megszórjuk az őrölt fahéjjal, cukorral, ha szükséges, ráfektetünk pár ág levendulát és kakukkfüvet (ha szárítottat használunk, akkor rámorzsoljuk a tetejére). 180 fokos sütőben bő fél óra alatt sül meg.

Amíg sül, pár evőkanálnyi baracklekvárt kicsi vízzel felforralunk, majd merülőmixerrel áttörjük, és ezzel megkenjük a kész sütemény tetejét, ettől szép fényes lesz. Tálalás előtt még díszíthetjük egy kis levendulával, és megszórjuk porcukorral.

Kevert almás süti

kaloria 290 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.