A tésztához összekeverjük a lisztet, a sütőport és a porcukrot. Hozzáadjuk a tojássárgájákat és a vajat, rugalmas tésztává gyúrjuk. Átlátszó fóliába csomagoljuk, és fél órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Közben elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingport megfőzzük a tejben. Átlátszó fóliával letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd robotgéppel összedolgozzuk a hideg vaníliás pudinggal.
A pihentetett tésztát lisztezett munkafelületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és 7 cm átmérőjű körlapokat vágunk ki belőle. A kis kosárkaformákat kikenjük vajjal, megszórjuk liszttel. Belenyomkodjuk szépen a tésztákat. Kés hegyével megszurkáljuk, és 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Rácson kihűtjük.
Összeállítás: a vaníliás krémet habzsákba tesszük, megtöltjük vele a kosárkákat. Betesszük a hűtőszekrénybe. A mázhoz gőz felett megolvasztjuk az apróra vágott csokit, és becsíkozzuk vele a kosárkák tetejét.