Vaníliakrémes-szolos palacsinta
A palacsintához a tojást elkeverjük egy csipetnyi sóval, a tej felével meg a liszttel, majd a maradék tejjel és a szódavízzel apránként tejszín sűrűségűre hígítjuk. A tésztából kiolajozott serpenyőben vékony palacsintákat sütünk.
A palacsintákon elosztjuk a tölteléket, háromszög alakúra
hajtjuk, és előmelegített tányérokon, tejszínhabbal, porcukorral és csokiforgáccsal díszítve kínáljuk.
Töltelék
A szőlőt megmossuk, és leszemezzük. Egy serpenyőben felolvasztjuk és karamellizáljuk a cukrot, majd felöntjük a tej felével, és simára keverve felforraljuk. A pudingport összekeverjük a maradék tejjel, belekeverjük a karamellmártásba, végül hozzáadjuk a konyakot is. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt meg a szőlőszemeket.