Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet. Kis mélyedést vájunk a közepébe, ide morzsoljuk az élesztőt. Hintünk rá egy kávéskanálnyi cukrot, öntünk rá egy-két evőkanálnyi langyos vizet, húzunk a tetejére lisztet, és hagyjuk állni negyedórát. Közben megolvasztunk 10 dkg vajat, langyosra melegítjük a tejszínt. A liszthez szórjuk a maradék cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, hozzáadjuk az egész tojást. Hozzáöntünk egy deci langyos tejszínt, és elkezdjük dagasztani, közben szükség szerint adunk még hozzá tejszínt, közepesen lágy tésztát szeretnénk kapni. Legalább tíz percig dagasztjuk. Utána beledolgozzuk a langyos olvasztott vajat is. Kerek cipót formázunk, konyharuhával letakarjuk, és huzatmentes helyen hagyjuk a duplájára kelni.
Ha megkelt, akkor deszkára borítjuk, finoman átgyúrjuk. Kis gombócokra osztjuk a tésztát. Mindegyiket ovális lappá nyújtjuk. Megolvasztjuk a maradék vajat, és mindegyik lapot lekenjük vele. Pizzavágóval vagy éles késsel a képen látható módon becsíkozzuk. Végül feltekerjük, kicsit meghajlítjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk, hagyjuk ismét megkelni. Végül lekenjük felvert tojással, megszórjuk a díszítő cukorral, és 180 fokos sütőben körülbelül negyedóra alatt megsütjük.