Egy kis pohárba öntünk körülbelül fél deci langyos tejet. Hozzákeverünk egy kávéskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Odakészítjük a langyos tejet. A liszthez adjuk a két tojássárgáját, a felfutott élesztőt, a vaníliás cukrot, a maradék kristálycukrot, a csipet sót, a reszelt citromhéjat és a rumot. Elkezdjük dagasztani annyi langyos tejjel, hogy szép lágy tésztát kapjunk. Ha már összeállt, és elválik az edény falától, akkor beledolgozzuk a puha vajat is. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és hagyjuk a duplájára kelni. Utána enyhén lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, kisodorjuk ujjnyi vastagra. Fánkszaggatóval kivágjuk. Ismét letakarjuk, és a deszkán hagyjuk még kelni, 15-20 percet.
Bő olajat forrósítunk egy mély serpenyőben. Úgy tesszük bele a megkelt fánkokat, hogy az eddig felül lévő fele most alulra kerüljön. Ha szép barnára sült, akkor megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk róla a felesleges zsiradékot.
Amíg hűl, elkészítjük a vaníliakrémet a csomagolásán lévő utasítás szerint, azzal a különbséggel, hogy az előírt tejnek csak a kétharmadát használjuk fel, így jó sűrű lesz a krém. Ha kihűlt, habzsákba kanalazzuk. A fánkokat oldalról felszúrjuk a kinyomóval, és jó gazdagon megtöltjük a vaníliás krémmel. Végül porcukorral meghintjük.