Vaníliás ravioli
Elkészítjük a tésztát: a lisztet, a búzadarát, a tojásokat, az olajat és három evőkanál hideg vizet egy nagy tálba tesszük, és fényes tésztát gyúrunk belőle. Fóliával
letakarjuk, egy órán át pihentetjük. A töltelékhez a keményítőt elkeverjük fél dl tejben. A tojássárgájákat felverjük. A maradék tejet felmelegítjük a cukorral
és a vaníliarúd kikapart belsejével, aztán körülbelül húsz percig hagyjuk hűlni. Megint felforraljuk a tejet, beleöntjük a kikevert keményítőt, és körülbelül két percig főzzük. Egy finom szűrőn átszűrjük, és kihűtjük.
Több kisebb cipóra osztjuk a tésztát, és kézzel vagy géppel vékony téglalapokká nyújtjuk. A kinyújtott téglalapokat egyesével lisztezett deszkára fektetjük, megkenjük a felvert tojásfehérjével. A vaníliás tölteléket átkeverjük, és habzsákba töltjük.
Elkészítjük a kis raviolikat (lásd a kis képeket).
A zsiradékot felforrósítjuk, és a raviolikat 1-2 perc alatt több adagban aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Banánkrém
A krémhez felforralunk másfél dl tejszínt 5 dkg cukorral. Beledobjuk a kávészemeket, és 2-3 órán át hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
A maradék tejszínt egy csipet cukorral kemény habbá verjük. A kávés tejszínt átszűrjük. A banánt meghámozzuk, felaprózzuk, meglocsoljuk egy evőkanál citromlével, és rögtön pépesítjük. Az átnyomott banánt
összekeverjük a kávés tejszínnel, és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.