Vaníliás-cukkinis sütemény

Vaníliás-cukkinis sütemény

A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a gyömbérrel meg a sóval. Egy másik tálban habosra keverjünk 12 dkg puha vajat a cukorral és a vanília kikapart belsejének a felével. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kidolgozzuk.
A krémbe belekeverjük a száraz hozzávalókat. Végül
hozzáadjuk a héjastól lereszelt cukkinit, a durvára tört diót
és a mazsolát is. A tésztát kivajazott, liszttel behintett őzgerincformába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig, tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra borítjuk.
A vaníliakrémhez a cukrot a vízzel együtt lábasba tesszük és felforraljuk. Kis lángon 5-6 percig főzzük. 18 dkg vajat
habosra keverjük, hozzáadjuk a vanília másik felét. Belekeverjük a kihűlt cukorszirupot, azután bevonjuk vele a sütemény tetejét és oldalát.

kaloria 400 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.