VANÍLIÁS-KÖRTÉS PALACSINTA
ELŐKÉSZÍTÉS: 20 perc – SÜTÉS: 20 perc – Sűrű pudingot főzünk a pudingból és a tejből. Teljesen kihűtjük, közben kevergetjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A körtét meghámozzuk, kicsumázzuk, kockára vágjuk, összekeverjük a citromhéjjal és a citromlével. Végül a kihűlt pudingot összedolgozzuk a vajas krémmel, és beleforgatjuk a körtekockákat. Vastagon megkenjük vele a palacsintákat, felcsavarjuk. Kivajazunk egy kis tepsit, belefektetjük a tekercseket. Megkenjük tejföllel, megszórjuk barna cukorral és a mandulalapocskákkal. Forró sütőben addig sütjük, míg a mandula meg nem pirul a tetején.
ÉDES PALACSINTATÉSZTA
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc – 1 adag: 200 kcal –
Egy nagy tálban csomómentesre keverjük a lisztet a tejjel. Hozzákeverjük az egész tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a csipet sót. Végül vízzel hígítjuk. Egy serpenyőben pici vajat forrósítunk, és vékony palacsintákat sütünk benne, minden sütés előtt átkenjük egy kis vajjal.