Vaníliás-leveles sütemény
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük. Vigyázzunk, mert a vékony leveles
tészta hamar megég!
A leveles tésztát hosszúkás négyszögekre daraboljuk, és megtöltjük a krémmel úgy, hogy 2 réteg krémet teszünk 3 tésztalap közé. Az utolsó tésztalapot megszórjuk porcukorral. Málna- vagy ribizliöntet illik hozzá.
Krém
A krémhez a tejet felforraljuk a félbevágott vaníliarúddal. A tojások sárgáját alaposan kikeverjük a cukorral, közben hozzáadjuk a lisztet. Vékony sugárban, habverővel kevergetve a forró tejet is hozzáöntjük. A krémet egy edénybe töltjük, és lassú tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük. Hozzáadjuk a rumot, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük, óvatosan a krémbe forgatjuk, majd a tálat 1 órára a hűtőbe tesszük.