Vargányapaprikás sztrapacskával

Vargányapaprikás

A paprikáshoz a megtisztított gombát felkockázzuk. A hagymát kockára vágjuk, a zsiradékon megdinszteljük, pirospaprikával megszórjuk, és hagyományos módon
pörköltalapot készítünk. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot is, sózzuk, borsozzuk. Beledobjuk a vargányagombát, és félóra alatt megfőzzük a pörköltet.
A levéből egy kicsit kiveszünk, elkeverjük tejföllel, majd visszaöntjük, és összeforraljuk. A gombapaprikást sztrapacskával körítjük.

Sztrapacska

A sztrapacskához a burgonyát nyersen lereszeljük vagy ledaráljuk. Annyi liszttel keverjük el, amennyit felvesz, hogy galuskatésztát kapjunk. Összedolgozzuk, sózzuk, s belecsorgatunk 2 evőkanál olajat. Zubogó, sós vízbe galuskákat szaggatunk, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a tetejére. Előzőleg a szalonnát kockára vágjuk, a zsírját kisütjük, a pörcöket kiemeljük. A kisült zsírba szedjük bele a leszűrt sztrapacskát. Megszórjuk tehén- vagy juhtúróval, majd a sült szalonnakockákkal.

kaloria 730 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink