Forrás: Horváth Ákos

Vargányás gombakrémleves

  1. Összevágjuk a csiperkét és a vargányák tönkjét, a hagymát finomra metéljük. Egy fazékban olívaolajat hevítünk, megpirítjuk benne az összevágott gombát. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, öt percig fedő alatt pároljuk. Ekkor fölöntjük a húslevessel, és 30 percig főzzük. Merülőmixerrel vagy turmixgépben áttörjük. Finom szűrőn átszűrjük. Hozzáadjuk a tejszínt, két teáskanál sóval, kevés őrölt borssal, kevés frissen reszelt szerecsendióval és őrölt köménnyel ízesítjük. A vargányák kalapját cikkekre vágjuk, forró serpenyőben, kevés olajon 2-3 percig pirítjuk. Rátesszük a vajat, ha fölolvadt, további két percig sütjük. Tálaláskor a pirított vargányát a tányérba helyezzük, rámerjük a levest, kevés extraszűz olívaolajat csepegtetünk a tetejére.

Gombaokosító – Erdei sötét trombiták

Fokhagymás gomba házi cipóval

 

kaloria 230 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Horváth Ákos

Ajánlataink