Vargányás kelgöngyöleg
8-12 szép kellevelet sós, forró vízben két perc alatt félig puhára főzünk. A zsemlét és a vargányát külön-külön langyos vízbe áztatjuk. Pár perc múlva a zsemlét kinyomkodjuk, majd összegyúrjuk a darált hússal, a tojással, a felaprított hagymával, a kicsavart vargányával, végül sóval, borssal, mustárral ízesítjük. 2-3 kellevelet kiterítünk úgy, hogy félig fedjék egymást. Rákenjük a húsos keverék negyedét, feltekerjük, majd mindezt még háromszor megismételjük. A felforrósított vajon átsütjük a roládokat. Ráöntjük az alaplevet, és körülbelül 50 percig pároljuk lefedve. A maradék káposztát apróra összevágjuk, sós vízben roppanósra főzzük. Főtt burgonyát és tejszínes gombamártást kínálunk mellé.