Vargányás-tojásos ébredés
Na persze, rántottát mindenki tud készíteni! Legalábbis azt hisszük magunkról. Aztán valahogy a tojás száraz és „fujtós”, a gomba félig nyers meg kesernyés… Higgyék el, érdemes néhány apró trükköt megszívlelni, hogy az őszi gombaszezonban ízletes, tartalmas reggelivel ébreszthessük a családot. A gombát csutkájától megtisztítom, levágom, bő vízben többször megmosom – a héját nem hámozom le. Apró szeletekre vágom, majd a felhevített vajban megpirítom. Kevés sóval, törött vagy frissen őrölt borssal, finomra vágott petrezselyem
zöldjével ízesítem. A tojásokat egy tálba ütöm, villával felverem, egy kevés tejfölt adok hozzá, sózom, majd a
gombára öntöm. Állandó keverés közben rápirítok, ügyelve, hogy a tojás ne legyen kemény. Előmelegített
tálon kínálom, esetleg reszelt sajttal megszórom.