Vasvári krémes tekercs

Piskóta

Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájukat kikeverjük a porcukorral, majd hozzászitáljuk a lisztet. A habbá vert
tojásfehérjét a tojássárgás masszához keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt 25 × 35 cm-es tepsibe öntjük, és a 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, nedves konyharuhára borítjuk, azután feltekerve hagyjuk kihűlni.

Krém

A krémhez a tejet a porcukorral és a kakaóval folytonos keverés közben forrásig hevítjük. Ezután kihűtjük,
majd hozzáadjuk a vajat, és azzal habosra keverjük.
A kristálycukrot a durvára vagdalt mogyoróval együtt aranybarnára pirítjuk. Közben egy alufólia lapot olajjal
kikenünk, rásimítjuk a mogyorós karamellt, s ha kihűlt, késsel apróra vágjuk.
A kakaókrém egyharmadát félretesszük, a maradékba belekeverjük a mogyorós karamellt, a lecsepegtetett
meggyet és a rumba áztatott mazsolát. A krémet egyenletesen elsimítjuk a piskótatésztán, majd szorosan
feltekerjük. Kívülről megkenjük a félretett krémmel, mogyorógrillázzsal díszítjük a tetejét.

kaloria 370 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink