- Egy éjszakára beáztatjuk a lencsét, majd másnap átmossuk, és friss vízben jó puhára főzzük. Leszűrjük, egy tálba borítjuk. Beleaprítjuk a petrezselymet, hozzákeverjük a tojást és a fűszereket. Botmixerrel kicsit átnyomjuk, hogy viszonylag egynemű legyen. A masszából lapos pogácsákat formázunk, melyeket az apróra tört kukoricapehelybe forgatunk.
- Meghámozzuk a burgonyát, és hosszúkás darabokra vágjuk. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, megkenjük kókuszzsírral. Rátesszük a négy pogácsát, mellészórjuk a megsózott burgonyát. Megolvasztunk egy-két evőkanálnyi kókuszzsírt, és egy kanállal meglocsoljuk vele a lencseburgerek és a burgonya tetejét is. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és szép pirosra megsütjük. Félidőben egyszer kivesszük a tepsit, és átfordítjuk a pogácsákat meg a burgonyát.
- Ha kész, félbevágjuk a négy zsemlét, a forró sütőben kicsit átmelegítjük, majd betöltjük a lencseburgerrel és a zöldségekkel. (Tehetünk bele egy szelet sajtot is.). Azonnal tálaljuk a burgonyával együtt.
TRÜKK
Természetesen bármelyik receptben lecserélhetjük a kókuszzsírt arra a zsiradékra, amelyet általában használunk.