A krumplikat sütőben megsütjük. Mikor kissé lehűltek, meghámozzuk és áttörjük.
Hozzáadjuk a rizslisztet, a kukoricalisztet, a tápiókakeményítőt és a sót, összegyúrjuk a tésztát. Ne legyen ragadós, a krumpli keményítőtartalmától függően lehet, hogy több vagy valamivel kevesebb lisztre lehet szükségünk. Ellenőrzésképp forraljunk vizet, és főzzünk meg egy kis darab tésztát. Ha túl puhának találjuk, nyugodtan dolgozzunk még hozzá egy kevés lisztet.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, 2 cm-es vastagságú csíkokra vágjuk, majd a csíkokat is felszeleteljük. Villával mintát nyomunk bele. Lobogó vízben 2-3 percig főzzük. A főzővízből egy pohárral félreteszünk, a többit leöntjük.
A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát áttörjük, és a megmosott zsályalevelekkel együtt a vöröshagymára dobjuk, egy percig pirítjuk. A spenótot megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, a többi zöldséghez adjuk. Mikor kissé összeesett, ráöntjük a félretett főzőlevet, és addig gyöngyöztetjük, amíg kissé be nem sűrűsödik.
Ekkor beleforgatjuk a gnocchit, ízlés szerint sózzuk, és kis időre félretesszük. A diót durvára aprítjuk és egy száraz tepsiben illatosra pirítjuk. A gnocchit tálaláskor meglocsoljuk olívaolajjal, meghintjük dióval és vegán parmezánnal.
Vegán parmezán:
Az összes hozzávalót erős aprítógépbe dobjuk, és jól összeturmixoljuk, hogy kicsit kicsapódjék a magokban lévő olaj is, ettől majd kis rögöcskék lesznek benne.