Vegán húsleves sütőtökmagból

Alaposan átmossuk a sütőtök magjait, jól letisztítjuk róluk a maradék tökbelet.

A vöröshagyma külső, piszkos leveleit lehúzzuk, majd egy száraz serpenyőben körbepirítjuk.

Egy nagy fazékba rakjuk a tökmagot, öntünk rá bőven hideg vizet. Hozzáadjuk a félbevágott pirított hagymát, a paradicsomot, a paprikát, a két gerezd fokhagymát. Ha szép zöld levele volt a karalábénak, akkor párat abból is beledobhatunk a lébe. Teszünk bele sót, egész borsot, és elkezdjük kis lángon főzni.

Egy óra múlva beletesszük a meghámozott, nagyobb darabokra vágott zöldségeket is, és még legalább egy órán át főzzük. Ha kész, leszűrjük. Főzhetünk hozzá természetesen tésztát is.

Zellerkrémleves zöldségcsipsszel

kaloria 250 CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink