Zellerkrémleves zöldségcsipsszel

  1. A zellerből egy kisebb gumót félreteszünk, a többit meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. Forró vajon megfuttatjuk, majd megszórjuk a liszttel, és felengedjük a zöldségalaplével vagy a húslevessel. A zellert megsózzuk, puhára főzzük, végül hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk.
  2. A félretett zellert meghámozzuk, nagyon vékonyra felszeleteljük. Megforgatjuk lisztben, azután bő, közepesen forró olajban ropogósra megsütjük. A zeller levelét is kisüthetjük, szépen díszíti a levesünket.

Az összes leves receptünket itt találja!

 

kaloria 180 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.