A sütőt előmelegítjük 250 fokra. A vöröshagymát megtisztítjuk, majd a gyömbérrel együtt félbevágjuk. A vágott felülettel lefelé sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és a legmagasabb szinten 10 percig sütjük. Egy nagy lábosban felforraljuk a vizet a pirított hagymával, a gyömbérrel, a cukorral, a tamari szósszal és a fűszerekkel. A fűszereket egy nagyobb teaszűrőbe vagy teazsákba is tehetjük, és így dobhatjuk a vízbe. 30 percen keresztül gyöngyöztetjük.
Közben a gombát megmossuk, vékonyan felszeleteljük, és a felhevített olajon 10 perc alatt megsütjük. A tojásokat ötperces lágy tojásnak megfőzzük, melegen tartjuk. A citromot cikkekre vágjuk, a koriandert és az újhagymát durván felaprítjuk. A rizstésztát elkészítjük a csomagoláson látható utasítás szerint.
A levest ízlés szerint sózzuk, tamari szósszal ízesítjük, majd ha a fűszereket nem teaszűrőben áztattuk, finomlyukú szűrőn átszűrjük. Négy tányérban elosztjuk a tésztát, felöntjük a levessel. Rákanalazzuk a gombát. A tojásokat meghámozzuk, félbevágjuk, és a tányérokba helyezzük, végül citromlevet facsarunk rá. Megszórjuk babcsírával, korianderrel, újhagymával, és azonnal fogyasztjuk.