Nagy késsel nagyon apróra vágjuk a megtisztított gombát. A magokat aprítógépben durvára daráljuk, hozzákeverjük a gombához.
Kevés zsiradékon üvegesre sütjük egy nagy lábasban az összevágott vöröshagymát, ha kész, meghintjük őrölt pirospaprikával. A töltelékhez a felét kivesszük, és összegyúrjuk a felvágott gombával, a magokkal, az egész tojással, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, őrölt köménnyel. Hozzákeverjük a finomra vágott petrezselyem zöldjét is.
Kivágjuk a káposztalevelek vastag, középső erét, és a levelekbe töltjük a tölteléket. A lábasban maradt paprikás hagymához adjuk a kicsit átmosott, átvágott szálas savanyú káposztát, rárakjuk a töltelékeket, öntünk rá vizet, és lefedve körülbelül félóráig főzzük.